Samsung представи Galaxy A8s с отвор за селфи камерата в дисплея

Малко след като Honor разкри първите детайли за очаквания на 26 декември Honor View 20 с отвор за предната камера в дисплея, Samsung представи официално в Китай своето първо устройство с такъв дизайн. Става дума за Galaxy A8s, който включва 6.4" Infinity-O дисплей с резолюция 2340 x 1080 пиксела, заемащ почти цялата предна част на устройството.

Смартфонът предлага чипсет Snapdragon 710, 6/8GB RAM, 128GB разширяема памет и тройна основна камера в конфигурация като тази на Galaxy A7, което означава 24MP (f/1.7) основен сензор, 10MP с телефото оптика и 5MP сензор за отчитане на дълбочината. За селфита има 24MP (f/2.0) камера, която е поставена в отвор в екрана с диаметър 6.7 мм.

Сред другите характеристики откриваме още сензор за отпечатъци върху задния панел и батерия с капацитет 3400 mAh. Стандартен жак за слушалки обаче липсва. Засега не знаем каква ще бъде цената на телефона в Китай, но предварителните поръчки ще започнат на 21 декември, когато ще разберем колко ще струва. Засега няма информация за наличност в Европа, но предполагаме, че детайлите няма да закъснеят.

Източник: Samsung

  • И няма жак за слушалки.
    chilko
  • Интересно предложение, харесва ми. Особено зеления цвят. Скоро ми предстои предпописване и бих го взел, стига да го има в БГ до тогава.
    Geonov
  • [Quote]За селфита има 24MP (f/2.0) камера, която е поставена в отвор в екрана с диаметър 6.7".[/Quote] Абе голям е отвора за камерата, ама чак пък 6,7 инча (whistle) Кефи ме зеления цвят.
    board