Samsung представи Galaxy Watch

По време на премиерата на новия фаблет Galaxy Note9 в Ню Йорк беше представен и нов умен часовник на Samsung. Той се нарича Galaxy Watch и ще се предлага в два различни размера, както и в широка цветова гама. Джаджата разполага със сензорен AMOLED дисплей с диагонал 1.3" или 1.2" с резолюция 320х320 пиксела, който е защитен със стъкло Gorilla DX+. Часовникът е водо- и прахоустойчив и ще е наличен във варианти с диаметър на корпуса 42 и 46 мм. Двата модела имат и батерия с различен капацитет - 472 и 270 mAh, което означава, че обещаната автономност от 80 часа ще е възможна само за по-големия часовник. Операционната система е Tizen 4.0.

Зареждането става безжично, включително и с новото комбинирано зарядно за телефон и часовник, което също беше представено днес. Устройствата са с тегло 63 и 49 грама и ползват каишки с ширина 22 и 20 мм. В хардуерно отношение откриваме двуядрен чипсет Exynos 9110, 768МВ RAM (1.5GB за версията с LTE), 4GB вградена памет и куп сензори като акселерометър, жироскоп, барометър, GPS и сензор за пулс. Специално приложение ви позволява да планирате вашата физическа дейност, а освен това джаджата следи вашия сън и измерва неговото качество.

Galaxy Watch включа нова функция управление на стреса, която при отчитането на високи нива предлага упражнения за дишане за запазване на фокуса на потребителите. В същото време опцията за отчитане качеството на съня следи всички негови цикли, включително и REM етапите, за да помогне на потребителите да настроят навиците си за сън. Galaxy Watch добавя поддръжка на 21 нови упражнения на закрито и така може да се ползва за отчитането общо на 39.

Източник: Samsung