Скоро Windows 10 за ARM ще има достъп до по-добри приложения

Скоро Windows 10 за ARM ще има достъп до по-добри приложения

Microsoft обяви, че премахва едно от големите ограничения Windows 10 за ARM, като ще позволи на разработчиците да създават 64-битови приложения за платформата. Съществуващите Win32 или Universal Windows Apps ще могат да бъдат прекомпилирани, така че ще работят нативно в компютрите с Windows 10 за ARM. Всичко това обещава да доведе подобрение в производителността на приложенията, което е добра новина. Предстои да разберем дали това ще помогне на устройствата с тази версия на Windows 10 да получат по-масово разпространение, но определено е стъпка в правилната посока.

Windows 10 за ARM включва специален емулатор за x86 приложения, но емулацията не е оптималният вариант за работа с настолни приложения, защото се отразява на производителността. Затова и опцията приложенията за ARM да работят с платформата нативно звучи много интересно, защото това ще позволи на хардуера да разкрие своя пълен потенциал. С излизането на Visual Studio 15.9 разработчиците вече имат SDK и инструменти за създаване на 64-битови ARM (ARM64) приложения, а освен това Microsoft Store вече приема такъв софтуер.

Източник: Windows Blog


Втора употреба с гаранция

  • и кое точно те притеснява в използвания език?
    maxito2
  • Явно пък компютърният жаргон не е за теб...
    tzincbg
  • "Съществуващите Win32 или Universal Windows Apps ще могат да бъдат прекомпилирани, така че ще работят нативно в компютрите с Windows 10 за ARM." - драскачът пак е бил на амфети и кофеин!:))) Това българският език е трудно нещо и не е за всеки, нали? С тройка едвам изкласил и сега драскач в медия. Ама личи, Джони.
    strikercho
  • И преди имаше някакъв инструмент уж щели лесно да се правят ARM от x86, ама какво стана?
    tzincbg
  • Скептичен съм. Те и Intel Atom x86 процесор го направиха да поддържа ARM приложения на Андроид. Обаче много не тръгват или крашват постоянно, а скоростта на тези, които тръгват е трагична...
    tzincbg
  • -
    npet
  • Хубаво, ама Android вече са на светлинни години напред с приложенията за ARM. Как се навакса това...
    tzincbg
  • Тази ниша тепърва ще се развива, кое му е късното като още се чакат подходящи процесори. Пишете колкото да не заспите...
    nikito_blend
  • Too little too late
    tzincbg