Sony Xperia U продължава линията на Xperia S (обновена)

Първият телефон, който Sony представи по време на пресконференцията си на мобилния конгрес, беше Xperia U. Заедно с Xperia S и Xperia P, той първият телефон от портфолиото на японците под шапката на новото поделение Sony Mobile Communications. Xperia U е по-нискобюджетна версия на Xperia S, която беше представена про време на CES 2012 миналия месец. Телефонът е с 3,5" дисплей, който използва технологиията на Sony Reality Display, разполага с 5МР камера и може да записва HD видео при 720р качество. Продажбите на телефона ще започнат в средата на третото тримесечие на годината.

ново: Междувременно стана ясно, че телефонът ще работи с Android 2.3, като от компанията обещават ъпдейт до най-новата версия на платформата по-късно през второто тримесечие. По отношение на техническите характеристики, новата информация, която допълва представянето на телефона е, че Xperia U ще разполага с 512 MB RAM и 4GB потребителска памет. Телефонът ще е оборудван и с Wi-Fi, Bluetooth и DLNA възможности, както и вграден GPS, microUSB слот и изход за слушалки.
  • Точно на противоположното мнение съм аз. Изненадват приятно с дизайните си, отличават се от останалите и са "РАЗЛИЧНИ". Мен ме кефят сериите от 2012.
    SeeKnDestroY
  • Sony ме изненадват всеки път когато представят нови устройства! То бива некадърни дизайнери бива, ама ако имаше състезание за най-грозен телефон, Xperia U и Xperia S щаха да оглавят класирането! Все си мислех, че по-зле от Tablet S няма на каде но явно има!
    OrionBG