Услуга обещава нов живот за часовниците Pebble

На 30 юни Fitbit се кани да изключи сървърите, които поддържат часовниците Pebble, което означава, че след това функциите, които изискват сървър за работата си, ще спрат да функционират - например магазина за приложения, прогнозата за времето, функцията за диктовка, действията с SMS/email в iOS, части от интерфейса timeline и много други. За щастие има хора, които искат часовниците да продължат да работят и са готови да удължат живота на Pebble. Групата разработчици е обединена зад проекта Rebble и обещава с времето да предложи алтернативни на основните елементи в екосистемата като фърмуер, магазин за приложения, мобилни приложения и т.н.

За да запазят настройките си, потребителите на часовниците трябва да създадат акаунт в Rebble, който да свържат със своя в Pebble, и това трябва да стане преди 30 юни. Информацията беше споделена в Twitter и от съоснователя и бившия изпълнителен директор на Pebble, така че инициативата има неговата подкрепа. Лошата новина е, че новите уеб услуги на Pebble няма да са готови до 30 юни, така че потребителите ще трябва да почакат малко. След това базовите услуги ще са безплатни, а за ползване на екстри като прогноза за времето и диктофон ще има малка такса, която ще отиде за финансиране на проекта. Повече информация има тук.

  • Fitbit бастисаха Pebble, Nokia пък Withings. Последните успяха да си върнат контрола, дано и Pebble успеят да се отърат от Fitbit.
    tweeg