Xiaomi изтри анкета с неудобен резултат

Xiaomi изтри анкета с неудобен резултат

Xiaomi бързо изтри анкета в Twitter, чийто резултати очевидно не са се харесали на китайската компания. През уикенда в официалния акаунт на Xiaomi в социалната мрежа беше отправено запитване към потребителите кой от двата интерфейса предпочитат – MIUI 9 или Android One, след като наскоро китайците пуснаха първия си смартфон с изчистената версия на операционната система на Google. Още в първите минути в гласуването са се включили около 15 000 потребители на Twitter, а резултатът е бил 57% в полза на Android One. В крайна сметка анкетата е била изтрита, но в интернет се появи скрийншот с резултатите й. За момента не е ясно с каква точно цел Xiaomi са правили допитването, но очевидно отговорите не са били според очакванията.

Източник: XDA Developers


Втора употреба с гаранция

  • Зависи какви приложения слагаш да заместиш липсващите функции. Аз с много проби и грешки съм намерил по-леки от фирмените.
    tzincbg
  • Мда. Чистия Андроид освен отвратителната безцветна визия е и доста нефункционален. За някоя кифла, ползваща само фейс и вайбър може да е ок, но иначе е трагедия. На чистия Андроид като му наслагаш един тон приложения за набавяне на елементарни функционалности става сто пъти по зле от MIUI или EMUI например. Е Самсунг например пълнят телефоните само с ненужни неща като например хиляди начини за заснемане на екрана и нищо друго смислено. Донякъде за съжаление и EMUI от 5 нагоре леко тръгва натам, но пак е по добре от Самсунгите. Все пак при толкова еднакви телефони ако софтуера е еднакъв какъв е смисъла да избереш една марка пред друга?
    azcv
  • MIUI е доста свеж интерфейс с част от полезните екстри популярни в Азия. Сещам се за функционалност която липсва в MIUI. Парадокса е че андроида от Гугъл има несравнимо повече бъгове при далеч по-ниска функционалност за потребителите. Един гуро на Гугъл за кратко се подвизаваше в СяоМи и продуцира mi 4c и 40%спад в продажбите.
    A4i
  • Най-добре не се занимавайте с глупости, а си ползвайте пълноценно телефоните, със здраве.
    polarr31
  • Най-добре чист Андроид ROM с Google apps PICO Така е 300 мб и не хаби батерията и рам чак толкова.
    tzincbg
  • Пълни глупости... Тези 10000мб стават 13000мб при не чистия андроид. А пълния комплект шпионски услуги на гугъл ги има и в другите телефони + още няколко от самсунг, лг и пр. А това с товаренето... не случайно най-добре работещите телефони са с чист андроид. Въпреки по-малкото рам и по-слабия процесор,среден клас телефони работят като флагман от самсунг, та даже и по-добре. И така нататък, единственото вярно нещо е, че е по-добре дори и на чистия андроид да се махнат някои неща.
    dada_
  • Така наречения чист андроид има нулева функционалност и съдържа 1000MB боклуци. Това е пълния комплект шпионски услуги на гугъл. Те товарят смартфона, хабят батерията и единствената им цел една откраднат потребителската Ви информация. Чистия андроид не чете USB памети, не поддържа обмен на данни през Wi-Fi . Няма DLNA. Не споделя екрана с телевизор и т.н. и т.н. Какво прави чистия андроид - прави Вашия смартфон собственост на Гугъл. Плащате куп пари и не получавате нищо. Аз бих препоръчал отделяне на магазина за приложения от боклука и тогава ще се види колко производители въобще се нуждаят и от една хилядна от този боклук Гугъл услуги.
    A4i
  • Взех на приятелката ми преди две седмици Mi А1. Същият ден получи два големи ъпдейта и вторият беше Android Oreo. Много ми хареса, единствено му е доста голям дисплея и камерата не е толкова добра. С Galaxy S7 съм и още не виждам смисъл да го сменям, но когато се наложи, бих взел нещо такова...
    TRG
  • Едва ли това е причината. Хората все са недоволни от нещо. Едва ли им е минало през ума докато са гласували, че от 3 месеца не могат да оправят на Mi A1 ъпдейта до андроид 8. Иначе повечето потребители критикуват, че Xiaomi не ъпдейтва Андроида, а само MIUI. Сякаш с ъпдейтите на Андроид нещо се променя.
    ipolit
  • Много ясно, купуваме го заради изгодния здрав хардуер и нямаме търпение да му сложим по-лек, бърз и издържлив ROM.
    tzincbg