Xiaomi обещава изненади на 5 септември

На 5 септември ще научим новини за нов флагмански смартфон на Xiaomi, който има двойна основна камера. Това става ясно от тийзърите на компанията в Twitter, с които ни подготвя за голямата премиера, която ще съвпадне с изложението за потребителска електроника IFA. Малко е вероятно китайската компания да вземе участие на събитието в Берлин, но добавеният хаштаг #XiaomiGlobalLaunch подсказва, че става дума за глобална продуктова премиера.

Засега няма много информация какво ще видим след седмица, но очевидно става дума за устройство с двойна основна камера, а оформлението на тийзъра подсказва, че подобно на Mi 6 то ще комбинира широкоъгълна и телефото леща. Едно от предположенията е, че тогава ще бъде представен безрамковият телефон Mi MIX 2, за който писахме наскоро по повод на появило се впечатляващо концептуално видео. Миналата година Mi MIX остана само за китайския пазар и може би сега Xiaomi е готова да го предложи на повече потребители. Не е изключено да видим и друг модел - например представения в края на юли Xiaomi Mi 5X, който досега беше наличен само в Китай.

  • Всъщност на 5-ти септември се очаква Xiaomi да представи MI 5X за световния пазар. Телефона има същите двойни високо-качествени камери като в MI 6, но се продава на доста по-ниска цена: https://www.google.bg/search?q=mi+5x&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=b2WlWabIE6mt8wekj5rAAQ MI MIX 2 е предвиден засега да се представи на 12-ти септември. Нещата там може да се променят, защото за същата дата е предвиден Iphone 8.
    Мilen