YouTube вече поддържа HDR видео в iPhone X

Притежатели на iPhone X са забелязали, че приложението YouTube за техните устройства вече поддържа показването на HDR видео. Този вид клипове осигуряват изображение с по-широка цветова гама и по-висока яркост. За момента eдинственото устройство с iOS, на което може да се гледа HDR видео, е iPhone X. Функцията все още не е налична за последните модели iPad Pro, но вероятно ще бъде добавена в близко бъдеще.

Сайтът за споделяне на видео YouTube предлага сериозно количество HDR клипове, а за да се уверят, че ползват новата екстра, притежателите на iPhone X трябва да проверят дали в настройките за качеството е избрана опцията 1080p60 HDR. Аpple започнаха да поддържат HDR видео именно с дебюта на Super Retina дисплея на iPhone X. Според компанията от Купертино iPhone 8 и iPhone 8 Plus също би трябвало да могат да възпроизвеждат съдържанието, но с малко по-ниско качество, защото нямат OLED дисплеи.

Източник: MacRumors

  • Преди няколко месеца един друг сайт беше пуснал новина, че Google специално за iPhone X ще направи да може да гледат клипове с резолюция 1440p :D Аз им писах, че тази опция я имам от поне 2 години, приложих и снимка. И изтриха новината. А и какъв е смисъла след като дисплея е full hd+ А колко пъти Тубата ми е изяждала мобилния интернет не е истина. Забравям, че съм на мобилни и край (blush)
    Legolaself01