ZTE загуби 3 милиарда от пазарната си капитализация

ZTE загуби 3 милиарда от пазарната си капитализация

ZTE загуби около 3 милиарда долара от пазарната си капитализация в рамките на един ден. Това се случи, след като търговията с акции на компанията бе възобновена след сключеното с американските власти споразумение за вдигане на тежките санкции. В условията на сделката фигурира заплащането на 1 милиард долара глоба, депозирането на още 400 милиона долара в ескроу сметка в американска банка и ангажимент за персонални промени в ръководството на компанията.

Според анализатори сривът на акциите ще продължи в краткосрочен план, защото инвеститорите още не са сигурни за бъдещето на ZTE. Към момента на борсата в Хонгконг цената на ценните книжа спадна с 41% и достигна най-ниското си ниво през последната година. На борсата в Шънджън ударът беше по-мек заради правилата, които лимитират промените в цените до 10% дневно. Очакванията са ZTE да плати глобата до няколко дни и да възобнови търговска дейност.

Източник: Reuters

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Онези, които четат новини, са вече безнадеждно изостанали ;) Събитията, които движат света рядко влизат в новините.
    mobili
  • Съгласно неписаните правила в този форум се случват много неща, които не би трябвало да се случват, но както писах по-долу не е за тази тема. Повярвай ми, тези, които работят за прилични пари към такива компании нямат времето, да пишат по цял ден небивалици. Имам много клиенти в тоя сектор и буквално имат време само да попрочетат някоя новина и толкова. Търговските им войни са наистина една измислица и тук удари точно в десетката. Всичко се случва, защото едните могат да “слушат” другите без съгласие, а на американците не им харесва да нямат контрол. Накрая си измиват ръцете със “става въпрос за националната сигурност”. Американците искат да имат контрол над всичко. Нито ми харесват едните, нито харесвам другите, защото както вече беше казано - накрая ние ще плащаме за техните грешки.
    Ванката
  • Ванка, съгласно правилата на форума не би следвало да знаеш кой за кого работи. Не бих изключил вероятността някои от коментиралите тук да изкарват прилични пари, работейки за големи компании. Колкото до темата САЩ-Китай и измислените им търговски войни, нормална семейна свада.
    mobili
  • Ванка, в дългосрочен план / не 5-10 години / би следвало да ти е ясно че САЩ няма да са номер едно. И че най-вероятния номер 1 са точно тия дръпнатите.
    iavorski
  • "Присмяла се кука на крива бука" :D
    TrEnIoRa
  • Винаги съм се питал, защо такива големи анализатори от mobilebulgaria не работят за някоя голяма компания, а драскат по цял ден във форумите, като някои от вас имат по 15-20 поста на ден само в ТОЗИ форум?! Аз просто изказвам мнение. Всеки има право на това. За мен лично Щатите са голяма сила, чиито производство е огромно като мащаби. Това производство е изнесено в Китай, което лично за мен означава, че дръпнатите са страшно ангажирани и зависими от това производство, за да имат силна икономика. Ако това производство спре, китай се връща 30-40 години назад. За Америка също ще е проблем, но те винаги са намирали начин да оцелеят - имат опит, не им е за първи път да изпадат в икономическа криза, не забравяйте, че имат пръст в почти всяка война по света, а бизнеса с оръжие, петрол и наркотици процъфтява. С тях поддържат и силната си икономика. Имам приятели които живеят в Щатите и това с кризите и фалита им, за който се говори тук са пълни глупости. Хората си живеят живота, получават си заплатите, имат страхотно здравеопазване макар и доста скъпо и не се лишават от нищо. Като се прибират в България пазаруват в супер маркета, все едно идва края на света. Пръскат луди пари, а за тях това е нещо нормално. От 8 години съм член на тоя форум и виждам едни и същи неща. “Анализаторите” на mobilebulgaria пишат за края и фалита на държави, оператори, мастити бизнесмени като Мъск (били му свършили парите), а освен смях и съжаление, друго не предизвикват подобни коментари. Дано не ни четат от някоя световна анализаторска агенция, че ще станем за смях и на кокошките! :D @ipolit, водещ на “Панорама” взима добра заплата за разлика от няколкото драскащи целодневно безделници в този, и още поне десет сайта. И, да, модератор съм и според същите не трябва да пиша, какво мисля, а да си трая и да си затварям очите за глупостите с които заливат сайта. Да се радват, че нямам повече права, досега да съм разчистил из основи вече, но това е друга тема и не е за тази...
    Ванката
  • Свършено е с тях :)
    frank zappa
  • спящ или димящ, все тая. ние ще ядем калая.
    mobili
  • [B]"Спящ гигант" - Щатите. [/B] Браво Ванка, развесели ме, смях се от сърце :D :D :D
    Nik_21
  • Водещият на “Панорама” е на заплата и то добра, за разлика от няколко индивида от пребиваващите тук.:D
    Ванката
  • Смятай за какъв анализ става въпрос. Готов си да те поканят да водиш "Панорама".
    ipolit