Samsung Galaxy Note5

  • Дисплей 5.7" 1440x2560px
  • Памет/Процесор 4GB осемядрен Mediatek MT6592 с честота 1.7GHz
  • Камера 16MP 2160p@30fps
  • Батерия 3000mAh Li-Poll

ПЪЛНИ СПЕЦИФИКАЦИИ НА Samsung Galaxy Note5

Представяне Марка Samsung
Представен 14 август 2015 г.
Технически характеристики Мрежа LTE/3G/2G
Батерия Li-Po
Капацитет на батерията 3000mAh
Работа с 2 сим карти Не
Тип SIM Nano SIM (4FF)
Корпус Широчина 76.1мм
Дебелина 7.6мм
Височина 153.2мм
Тегло 171гр
Камера Основна камера 16MP
Светкавица LED
Видеорезолюция 2160p@30fps
Предна камера 5MP
Памет и чипсет RAM памет 4GB
Вградена памет 32GB, 64GB
Процесор осемядрен Exynos 7420 (4 х Cortex-A53 1.5 GHz и 4 х Cortex-A57 2.1 GHz )
Графичен ускорител Mali-T760MP8
Дисплей Размер 5.7"
Широчина 1440px
Височина 2560px
Тип Super AMOLED
Цветове 16M
Сензорен Да
Мултитъч Да
Втори дисплей Не
Софтуер Операционна система Android
Версия на ОС 5.1.1
Java Не
Гласови функции Набиране Да
Команди Да
Бележки Да
Handsfree Да
Комуникация GPS Да
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth Да
EDGE Да
GPRS Да
Инфрачервен порт Не
Съобщения SMS Да
MMS Да
Email Да
Други Календар Да
Органайзер Да
Часовник Да
Друго Corning Gorilla Glass 4, бързо жично и безжично зареждане, оптична стабилзиация на основната камера, бленда F1.9 и на двете камери, сензор за отпечатъци, Bluetooth 4.2 LE, стилус S Pen, сензор за пулс
Цени в обяви от 140.00 лв.
  • От няколко дни ми изчезна известяването за ново съобщение във Viber - в горния ляв ъгъл. Настройките на Viber са ясни, не е причината там. По-скоро е от настройките на телефона, но колкото и да ровя, не успявам да намеря какво е. Би ли споделил някой, който знае, какво да оправя?
    PF
  • Нали с 6 не е водоустойчив,как тогава става тоя номер от линка.
    ssstoika
  • :)(yes) Страхотно, благодаря:)
    Holon
  • Wi-fi direct(за прехвърляне на големи файлове между устройства) и безжичното стриймване към телевизор(screen mirroring) нямат нужда от wi-fi мрежа и няма да товарят твоята по никакъв начин (yes)
    LegolasElf
  • :D За какво ти е в случая интернет ?
    buttman
  • Ами интернета в Израел е един от най-лошите в света (и от най-скъпите)... Най-високата скорост тук е може би 3/4 от най-ниската в България... така, че да гледам да не товаря много мрежата.
    Holon
  • [Quote]За жалост Ноут 5 не поддържa mhl и трябва през wifi да се върже към телевизора, не може с кабел hdmi- поправете ме, ако греша. [/Quote] Притеснява те, че вместо с кабел, ще имаш същото безжично?
    board
  • (yes)(yes)(yes) Благодарности, Росене.
    Holon
  • [Quote]Galaxy Note 5 - How do I connect my Samsung Galaxy Note 5 to my TV using an HDMI cable?[/Quote] Виж тук: http://www.samsung.com/ca/support/skp/faq/1087324
    PoceH_BS
  • За жалост Ноут 5 не поддържa mhl и трябва през wifi да се върже към телевизора, не може с кабел hdmi- поправете ме, ако греша.
    Holon
  • Взимаш си оригиналният безжичен PS4 контролер и нямаш ядове. https://youtu.be/0MU-SS8JC9I
    A4i
  • Големи благодарности. :)
    PF
  • Board ти какъв телефон имаш?
    Holon
  • Аз лично си включвам компютъра вкъщи веднъж месечно, телефона ми е устройство за интернет, социални мрежи, филми, музика, забавление... Но според мен връзката с монитор/телевизор трябва да e задължително безжична, кабелите чупят експириънса. Просто откакто открих колко по-удобно е докато се излежавам на дивана или леглото, да си дръпна торент за 5 минути и да го пусна на телевизора, друго не искам . Като искаш да паузнеш, върнеш, усилиш, телефона ти е в ръката. Същото е с музиката, блутут връзка с колоните и си диджестваш от където искаш. Естествено, че като го свържеш с клавиатура и мишка, това не го прави повече компютър, пак не можеш да обработиш снимка на Photoshop и да пуснеш специализиран софтуер. Но за ежедневно забавление/релакс, моят телефон е моят компютър.
    board
  • И не само с на плейстешън, но и с други джойстици работят, примерно за ПС. Аз понякога играя с този на ps4, но си купих един безжичен logitech. [Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jyLjskbY0Hw[/Youtube]
    LegolasElf
  • Не го знаех това нещо сериозно. А друго да те питам. Може ли да играеш мобилни игри на телевизора посредством смартфона с плайстеишън джойстик? Например Gta или Real racing?
    Holon
  • Това, за което питаш не е свързано само със Самсунг. Всеки Андроид телефон поддържащ ОТГ(OTG) ги има тези функции.
    LegolasElf
  • Имам приятел в казармата който има ноут 4 и ми казва на мене лаптоп не ми трябва. Има си в стаята само монитор, клавиатура и мишка. Има на телефона неограничен мобилен интернет. Вика ми вързвам го към монитора, слагам му клавиатура, мишка и имам компютър. Вечер всички лягаме, пускам филм от телефона с кабел и гледаме. Отначало не му вярвах, гледам си Айфона и викам:))) абе:) Тоя Айфон само за ало ало ли ми е. Как твоят е 2 пъти по-евтин от моят, а ти ги правиш всички тези работи. Та затова питам това всичко вярно ли е?
    Holon
  • Не ти трябва хакване или руут за сваляне на филми. Сваляш от магазина някой тотент-клиент като uTorrent или aDownloader и сваляш каквото искаш. За да гледаш на телевизора ти трябва MHL кабел. Има ги навсякъде. Не са скъпи. За съжаление не мога да пъхна кабела в usb на note 5 и е възможно да не поддържа този стандарт. В нета също няма информация за това. Другия вариант е screen mirroring или да си купиш за телевизора chromecast или samsung all share ако телевизора има HDMI вход. След като няма IR Blaster единствения начин да управляваш телевизора е само ако е смарт. Има програми, които ги сдвояват и получаваш достъп. За друга техника не става. Като функционалност не намирам разлика. Направих безброй тестове между двата. Освен разлика в числата(Geekbench, Antutu, Epic Citadel и т.н.) друга разлика не открих. Интернета на 5-ата е много по-бърз. Също ако играеш тежки игри 5 е по-добър. Ако имаш 4-ката 5-ица не ти трябва. На 4-ката имам карта 64гб и съм събрал всичко нужно. Освен това към този момент 4-ката е много по изгодна сделка.
    LegolasElf
  • Леголас, имам няколко въпроса? 1. За да сваля торенти на телефона, трябва ли някакво хакване (рут?) ? 2. С какъв кабел се свързва към телевизора за да гледам филми? 3. Доколкото разбрах няма инфраред, така, че не може да бъде дистанционно, има ли друг начин? Защото като го сравнявам с Note 4, четворката излиза по-функционална... Ти ги имаш и двата, остави кой е по-нов, кой е по-красив. Като функционалност, Ноут 4 не е ли по-добрият смартфон?
    Holon